Danas sastanak ministra Aladrovića i sindikata: Hoće li štrajk završiti?

Danas sastanak ministra Aladrovića i sindikata: Hoće li štrajk završiti?

U Zagrebu će se danas održati sastanak ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića i Sindikata zaposlenih u odgoju i obrazovanju o štrajku, piše N1.

Uoči današnjeg sastanka šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u Dnevniku Nove TV kazao je da sindikati mogu štrajkati i do kraja školske godine.

Rekao je da će u ponedjeljak imati prvu priliku da sjednu za stol s vladom i čuju njihove prijedloge te da će oni njima reći svoje argumente. "Pokušat ćemo naći zajedničko rješenje", rekao je.

"Mi ćemo, kao što smo obećali, saslušati njihovu ponudu, vidjeti da li se može ići prema nekom rješenju, a to je 6,11 posto povećanja koeficijenata. Tražit ćemo da Vlada predloži sama dinamiku rješavanja, a mi ćemo to onda dati našim članovima na referendum", kazao je Mihalinec.

Podsjetimo, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je da će u ponedjeljak sa sindikatima obrazovanja koji su u štrajku sjesti za stoli dati službenu ponudu koja je dogovorena na sastanku koalicije.

"Kada govorimo o koalicijskom sastanku, ponuda od 6,12 posto je na stolu i u postupku pregovaranja, ali ako do 30.6. ne dođe do redizajna sustava plaća u tom slučaju ćemo razgovarati o povećanju dva posto koeficijenata unutar sustava obrazovanja.

To je određena kompenzacijska mjera ili dogovor čije je rješenje ishodovano unutar koalicije koja čini Vladu. U ponedjeljak ćemo taj prijedlog dostaviti na stol sindikatima i očekujem da ćemo naći određenu razinu dogovora. Razgovori o toj temi kreću u ponedjeljak", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.


Labinska komuna
4.11.2019.