Erste banka privremeno ukinula naknadu za podizanje na bankomatima

Erste banka privremeno ukinula naknadu za podizanje na bankomatima

S ciljem osiguravanja dodatnih mogućnosti podizanja gotovog novca u trenutačnim okolnostima, Erste banka je donijela odluku o privremenom ukidanju naknade za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka, u razdoblju od iduća tri mjeseca. Klijenti Erste banke će gotovinu u istom razdoblju moći podizati bez naknade i na EFT POS uređajima drugih banaka, poštanskih ureda i prodajnih mjesta koji omogućavaju tu opciju.

Donošenjem ove odluke Erste banka je postupila u skladu s preporukama Hrvatske narodne banke. Inače, preporuke nalažu dodatno olakšavanje pristupa klijentima svojim novčanim sredstvima, u situaciji kada odluke tijela javnih vlasti ograničavaju mogućnosti kretanja, odnosno minimiziraju sve vrste kontakata s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.

Prema riječima Zdenka Matka, člana Uprave Erste banke, u novonastaloj situaciji, cilj je bio olakšati klijentima obavljanje svih osnovnih funkcija upravljanja osobnim financijama. Još veća dostupnost bankomata i, samim time, lakši dolazak do gotovine za svakodnevne potrebe jedan je od njih. Ipak, i dalje primarno savjetuju upotrebu digitalnih kanala i kartičnog plaćanja, kada god je to moguće.


Ana Tavić
24.3.2020.