Frankinim koncertom večeras započinje ovogodišnje obilježavanja Dana Grada Labina

Frankinim koncertom večeras započinje ovogodišnje obilježavanja Dana Grada Labina

Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Labina započinje večerašnjim prvim samostalnim koncertom naše Franke Batelić u sklopu Labin Art Republike. Obilježavanje ove svečanosti nastavlja se u srijedu, 7. kolovoza kada u Župnoj crkvi u Starom Gradu nastupa Duo Ruždjak – Rodrigues, a dan kasnije očekuje nas odlična predstava „Crna kutija“ u predivnom ambijentu kod Špine.

Utorak, 13. kolovoza rezerviran je za otvorenje 23. Labinskog uzleta likovnosti, a dan poslije, u srijedu dodijelit će se nagrade za najljepše okućnice i balkone grada Labina. Četvrtak, 15. kolovoza održat će se tradicionalni planinarski pohod na Skitaču, Svečana Sveta Misa i večernji koncert Gorana Karana kod Špine.

Sljedećeg dana u predivnom ambijentu labinskog Circola očekuje nas „Književno – glazbena večer u Teatrinu“ gdje će se održati promocija knjige Tullia Vorana „Pabirci Tomasa Lucianija za povijest Labina“ te Silvie Dai Pra, „Ne pozdravljajte nikoga. Povratak u Istru“.

Posljednji i najsvečaniji dan obilježavanja, subota 17. kolovoza, započet će tradicionalnim boćarskim turnirom „Memorijal Josip Ružić“. U prostoru Gradske galerije Labin s početkom u 10 sati započinje svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Labina. U popodnevnim satima održati će se i 23.atletska utrka Grada Labina, a zabavu do dugo u noć i Noć Grada Labina zaokružit će nastupi The Night Express Banda i popularne grupe S.A.R.S., dok će kod Špine nastupati Dogma, No problem i O.P.O.


Labinska komuna
1.8.2019.