Goran Baćac u Gudovcu: "Svoje vino ravnamo prema pohvalama i kritikama onih koji ga konzumiraju"

Goran Baćac u Gudovcu: "Svoje vino ravnamo prema pohvalama i kritikama onih koji ga konzumiraju"

Pčelarski sajam i Izložba vina u Gudovcu kraj Bjelovara polako sve sigurnije poprimaju međunarodni karakter, a s tim u skladu raste i njihova popularnost među nacionalnim izlagačima iz raznih krajeva Hrvatske. Neki među njima otprije su poznati posjetiteljima ove sajamske manifestacije, a to je svakako i OPG Baćac iz mjesta Kukurini, selo blizu Labina na općini Pićan, javljaju iz Bjelovara.

OPG Baćac ima vinariju, i proglašeni su ponajboljim mladim vinarima u Istri. Na 7. Izložbi vina u Gudovcu predstavili su svoju Malvaziju, Merlot i Muškat žuti.

„Danas posebno predstavljamo svoje vino Calypsa Nera. Svoje vino ravnamo prema pohvalama i kritikama onih koji ga konzumiraju. Bavljenje vinom u obitelji je već četiri generacije. Što se tiče samog plasmana vina, najviše se baziramo na prodaju na kućni prag. Imamo ugovore s agencijama, pa nam tijekom sezone dolaze turisti. Ugostimo i do 15.000 ljudi godišnje. Vino također plasiramo u kafiće, restorane, hotele, a što se tiče izvoza najveći plasman imamo u Zadru“, rekao je Goran Baćac.

Obitelj obrađuje četiri hektara vinograda, i na njima se osim navedenih sorti nalazi još i Cabernet sauvignon. Sva vina su zajedno brendirana pod nazivom „Vina z Kukurini“. Za svoja vina dobili su brojne nagrade na različitim događanjima, pa stoga ne čudi da su bili rado posjećivani i tijekom Izložbe u Gudovcu.


Elvis Uravić
12.2.2020.