Izrađene i postavljene brojke koje simboliziraju obiljetnicu rođenja Matije Vlačića

Izrađene i postavljene brojke koje simboliziraju obiljetnicu rođenja Matije Vlačića

Prvašići generacije 2019./20. ušli su u povijest čim su zakoračili u školu. Generacija je to koja započinje školovanje baš u godini u kojoj se obilježava 500 godina od rođenja poznatog pisca, reformatora i značajnog stanovnika našeg grada, Matije Vlačića. Ponosni što naša škola nosi njegovo ime ovu smo godinu posvetili njemu i njegovom radu, djelovanju i značaju kojeg je ostavio nama, žiteljima grada. To je moto našega projekta koji će se provoditi od rujna do ožujka, točnije do njegovog rođendana kada ćemo njemu u čast puhnuti 500 svjećica na torti i ujedno proslaviti Dan škole.

Oluja ideja desila se na zajedničkom druženju, na izletu djelatnika škole, svojevrsnom team buildingu te prerasla u projekt pod nazivom „Obilježavanje 500. godišnjice rođenja Matije Vlačića“. Prvoga dana ove školske godine sve prvaše dočekale su medalje i informativke s likom Matije Vlačića koje će im ostati kao uspomena na važan dan početka školovanja.

Zajedničkom akcijom učitelja, vanjskih suradnika i djelatnika Komunalnog poduzeća „1. MAJ“ izrađene su brojke koje simboliziraju obljetnicu, te su danas postavljene u park ispred škole. Komunalnom poduzeću 1. MAJ i DE CONTE d.o.o. zahvaljujemo na pomoći i donacijama.

Osmišljen je i QR code koji će biti info točka za informiranje građana i turista o Matiji Vlačiću koji će biti nadopunjavan novim informacijama i aktivnostima.

Uslijedit će posjeti svih učenika naše škole Rodnoj kući Matije Vlačića u Labinu, u suradnji s kustosom muzeja te prezentacije povjesničarke naše škole o životu, djelu i radu Matije Vlačića. Profesori stranih jezika zajedno s djecom prevodit će i sakupljati informacije na stranim jezicima.


Labinska komuna
7.10.2019.