Milana Vlaović Kovaček gostovala u labinskoj Gradskoj knjižnici

Milana Vlaović Kovaček gostovala u labinskoj Gradskoj knjižnici

U petak, 18. listopada labinskoj su Gradskoj knjižnici u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. Labinjani ugostili književnicu, novinarku, kolumnisticu i skladateljicu Milanu Vlaović Kovaček.

Kroz razgovor koji je s Vlaović Kovaček vodila moderatorica Morin Hukić labinska se publika pobliže upoznala s autoričinim dosad objavljenim književnim djelima koja su osvojila brojnu čitateljsku publiku i kritiku. U ugodnoj atmosferi, posve otvoreno i iskreno, Vlaović Kovaček podijelila je s publikom svoje osjećaje, stavove, razmišljanja otkrivši podosta o sebi, što i inače čini upravo kroz svoje jedinstvene likove u romanima i pričama.

Milana Vlaović Kovaček rođena je 1971. u Metkoviću. Deset godina živjela je u Italiji, Španjolskoj i Grčkoj, a potom dolazi u Zagreb, gdje je i diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, smjer novinarstvo. Pohađala je i četverogodišnju edukaciju iz integrativne psihoterapije, a stečeno znanje primjenjuje u Centru za psihološku pomoć „Sve za nju“ gdje radi psihološko savjetovanje sa ženama oboljelim od karcinoma.

Potpisuje glazbu i tekstove za poznate hitove domaćih pop glazbenika, prije svih za Vesnu Pisarović kojoj je napisala pjesem poput "Jutro donosi kraj", "Za tebe stvorena", "Da sutra umrem" i mnoge druge. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog društva skladatelja. Osim tri (”Blato”, ”Bomboni od meda” i ”Glad”), napisala je i dvije zbirke priča (”Rašeljka i druge žene, ”Priče o nedjeljnom kolaču”). Autorica je brojnih kolumni i intervjua s nizom zanimljivih sugovornika iz javnog života, a redovita je kolumnistica u magazinu ”Gloria”.


Labinska komuna
21.10.2019.