Mohorović Čekada u ime Grada Labina primila učitelje uoči njihovog dana

Mohorović Čekada u ime Grada Labina primila učitelje uoči njihovog dana

Uoči Svjetskog dana učitelja, koji se slavi 5. listopada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada održala je danas prijem za učitelje, stručne suradnike i ravnatelje labinskih osnovnih škola „Ivo Lola Ribar“ i Matije Vlačića, Srednje škole Mate Blažine Labin, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, Centra „Liče Faraguna“.

„Grad Labin je u ove dvije godine uložio više od 10 milijuna kuna u odgoj i obrazovanje, i vjerujem da smo time poboljšali uvjete rada i vama. Kao odgovorni osnivač osnovnih škola, dječjeg vrtića i svih ostalih gradskih ustanova, nastavit ćemo tim putem, a od vas očekujemo jednako takvo odgovorno postupanje i rad. Sve obnovljene i energetski učinkovite fasade škola nam ne vrijede ništa ako u njima ne čujemo dječji osmijeh, ali i učitelje koji zadovoljno obavljaju svoj poziv. Zato je ove godine posebno dobra vijest veći broj prvašića u Gradu Labinu. Vama, učiteljima, moramo zahvaliti na predanom radu unatoč tome što vaša struka još uvijek nije priznata i vrednovana koliko bi trebala biti.“, zaključila je zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i čestitala Svjetski dan učitelja.

Prisutni ravnatelji i predstavnici škola zahvalili su se Gradu na prijemu koji se održava već treću godinu zaredom, kao i na podršci i suradnji u njihovim brojnim projektima.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika. Taj se dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.


Labinska komuna
4.10.2019.