Policija uhvatila 32-godišnjaka koji je provalio u Općinu Pićan i zapalio auto tamošnjeg svećenika

Policija uhvatila 32-godišnjaka koji je provalio u Općinu Pićan i zapalio auto tamošnjeg svećenika

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU istarske dovršili su složeno kriminalističko istraživanje te su utvrdili sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio 13 kaznenih djela, i to sedam teških krađa, tri računalne prijevare te po jedno kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i oštećenje tuđe stvari.

Zajedno s njim, dva kaznena djela teške krađe počinio je 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, dok su za jedno kazneno djelo teška krađe osumnjičena još dvojica muškaraca, 34-godišnjak i 50-godišnjak.

Naime, 25. travnja oko 4.30 sati, policijski službenici su zatekli 32-godišnjaka, 30-godišnjaka i 34-godišnjaka kako pokušavaju provaliti u klesarsku radionicu, a kako bi spriječio uhićenje, odnosno kako bi spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje, 32-godišnjak je tada udario jednog policijskog službenika u prsa i vrat.

U blizini mjesta provale, policijski službenici zatekli su u vozilu Hyundai, pulske registarske oznake, 50-godišnjaka koji je čekao preostalu trojicu muškaraca. Svi osumnjičeni su uhićeni i privedeni u policijsku postaju, a prilikom postupanja 32-godišnjak i 30-godišnjak te trojica policijskih službenika zadobili su ozlijede.

Policija tereti 32-godišnjaka da je u noći s 1. na 2. travnja, u mjestu Pićan, provalio u prostorije jedinice lokalne samouprave i župni ured. Osumnjičeni je iz prostorija jedinice lokalne samouprave otuđio prijenosno računalo i novac iz sefa, čime je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Potom je provalio u župni ured, iz kojeg je otuđio ključ vozila te sef s novcem i liturgijskim posuđem.

Ukradene predmete smjestio je u vozilo Peugeot, pulske registarske oznake, u vlasništvu 82-godišnjaka te se udaljio s mjesta događaja prema naselju Kukurini, gdje je nasilno otvorio sef i otuđio dio predmeta koji su se nalazili u njemu, a potom je zapalio vozilo i udaljio se u nepoznatom smjeru. U požaru je automobil u potpunosti izgorio, a 82-godišnjaku i župi nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.


Labinska komuna
26.4.2019.