Poludnevni boravak Centra za inkluziju uskoro dobiva koso podiznu platformu

Poludnevni boravak Centra za inkluziju uskoro dobiva koso podiznu platformu

Dovršena je prva faza postavljanja koso podizne platforme za osobe s invaliditetom na stepeništu labinskog Centra Liče Faraguna. Platforma će biti namijenjena korisnicima poludnevnog boravka Centra za inkluziju i podršku u zajednici s otežanom pokretljivošću, a prva faza uključivala je prilagodbu stepeništa širini platforme, izmještanje i sanaciju postojećeg rukohvata te sondiranje zidova i podloge u svrhu postavljanja kose vodilice.

Dovršetak radova i konačno postavljanje platforme očekuje se u idućim tjednima, a postavljanje ove rampe financira Grad Labin, uz sufinanciranje dijela radova iz donacija Centra Liče Faraguna. Centar za inkluziju i podršku u zajednici u Labinu, koji je započeo s radom 2007. godine, pruža usluge poludnevnog boravka za petnaestak osoba s intelektualnim teškoćama iz Labina i okolnih općina.

Aktivnosti se provode svakodnevno u trajanju od šest sati te ovisno od događanjima u zajednici i u dane vikenda, a osmišljeni su zajedno sa članovima i njihovim roditeljima. Od listopada 2013. godine prostor za poludnevni boravak se nalazi na prvom katu zgrade labinskog Centra za odgoj i obrazovanje Liče Faraguna.

Zbog povećanog broja korisnika kojima je kretanje otežano te se koriste kolicima, na prijedlog roditelja korisnika Grad Labin krajem 2019. godine krenuo je u realizaciju postavljanja koso podizne platforme, koja će uvelike olakšati nesmetani dolazak korisnika u Centar.


Labinska komuna
9.1.2020.