Potpićanski osnovnoškolci posjetiti pulski Memo muzej

Potpićanski osnovnoškolci posjetiti pulski Memo muzej

Prošlog tjedna učenici 5. i 6. razreda OŠ Vladimir Nazor iz Potpićna realizirali su sadržaje terenske nastave odlaskom u Pulu. Na samom početku njihovog obilaska posjetili su Muzej Memo – muzej dobrih uspomena.

A da se iza dobrog naziva krije i podjednako dobar sadržaj uvjerili su se sami. Riječ je o interaktivnom, multimedijalnom muzeju otvorenom 2018. godine koji prikazuje svakodnevni život građana Pule u razdoblju od početka pedesetih do kraja osamdesetih godina dvadesetog stoljeća.

Za razliku od klasičnih muzeja i njihovih postava, u ovome je posjetiteljima dopušteno da se poigraju eksponatima, tj. diraju ladice, otvaraju ormare, isprobavaju odjeću, sjednu za volan fiće... S nostalgijom su se neki od profesora prisjetili predmeta koje je nekad svako kućanstvo posjedovalo, a učenici su s oduševljenjem istražili svaki kutak, od fiće do nekadašnje kuhinje, radne sobe, učionice i dnevnog boravka.

Iznenađujuće ili ne, u ovom im je muzeju vrijeme proletjelo, a sljedeće odredište bio je Circolo u kojem se održao jedan od koncerata u sklopu ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2019.  koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje i izvođače. Na koncertu koji su slušali učenicima su predstavljene neke od najpoznatijih klasičnih skladbi odsviranih na klaviru i klarinetu u izvedbi izvrsnih mladih glazbenika, Davida Kumparea i Sandra Vešligaja.


Labinska komuna
3.11.2019.