Povodom dječjeg tjedna Glavičić i Mohorović Čekada posjetili dječje vrtiće

Povodom dječjeg tjedna Glavičić i Mohorović Čekada posjetili dječje vrtiće

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji se  organizira prvog punog tjedna u listopadu, gradonačelnik Valter Glavičić i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada posjetili su danas vrtiće „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“. Dječji tjedan obilježava se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom čime se nastoji skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Dječjim tjednom se, između ostalog, želi naglasiti važnost prava svakog djeteta službeno zapisanih u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta te usmjeriti pozornost najšire javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u društvu.

Tijekom posjete vrtićima, gradonačelnik i zamjenica su mališanima uručili prigodne poklone te poslušali njihove želje. Polaznici oba labinska vrtića pripremili su iznenađenja za Gradonačelnika i Zamjenicu te su oduševili sve prisutne svojim recitacijama i spremljenim crtežima.

Gradonačelnik je naglasio kako je iznimno ponosan na nedavno uručeno priznanje koje je Grad Labin dobio temeljem istraživanja Jutarnjeg lista, portala gradonačelnik.hr i agencije IPSOS za obrazovanje, demografiju, socijalnu politiku i mlade. Upravo je to priznanje za najbolji srednji grad u Republici Hrvatskoj u navedenoj kategoriji dodatan poticaj za daljnji rad, ali i potvrda za sav trud i ulaganje kojim Grad Labin nastoji poboljšati uvjete mladima i djeci. U protekle dvije godine Grad Labin je u odgoj i obrazovanje uložio više od 10 milijuna kuna.

Nastavak obilježavanja Dječjeg tjedna slijedi već u srijedu kada Grad Labin za djecu dječjih vrtića „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“ u kinu Labin organizira projekciju animiranog filma „Korgi – kraljevski pas velikog srca“, dok će do kraja tjedna Zamjenik gradonačelnika i Pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti posjetiti ostala područna odjeljenja dječjeg vrtića, jaslice i Centar Liče Faraguna.


Posjet dječjim vrtićima, 07.10.2019 Posjet dječjim vrtićima, 07.10.2019 Posjet dječjim vrtićima, 07.10.2019 Posjet dječjim vrtićima, 07.10.2019 Posjet dječjim vrtićima, 07.10.2019 Posjet dječjim vrtićima, 07.10.2019 Posjet dječjim vrtićima, 07.10.2019 Posjet dječjim vrtićima, 07.10.2019

Elvis Uravić
7.10.2019.