Rabački ugostitelji su glavni krivci za smrad iz kontejnera

Rabački ugostitelji su glavni krivci za smrad iz kontejnera

Najviše pozornosti, od svih vijećničkih pitanja, na današnjoj, 26. sjednici Vijeća Grada Labina, izazvala su dva upućena direktoru 1. Maja, Alenu Golji. Dok je ono vijećnika SDP-a Danijela Mohorovića u sebi sadržavalo i pohvalu za brzi angažman na sanaciji štete na kontejnerima postavljenim na Katurama, IDS-ov Đulijana Kos bio je puno kritičniji po istom pitanju na području Rapca.

U svom odgovoru, na Kosovo pitanje, Alen Golja je bio decidiran u tvrdnji da su najveći krivci, za ponekad nesnosni smrad, rabački ugostitelji koji su u kontejnere odlagali nedozvoljene tvari, poput iznutrica i zagorjelog ulja iz friteza. Zbog toga je poduzeće zadužilo jednu osobu da dežura uz kontejnere, pa se situacija nakon toga značajno popravila.

Golja je istaknuo i pozitivni primjer, u labinskom Starom gradu gdje takvih problema nije bilo jer su ugostitelji na odgovoran način odnosili prema odlaganju svog otpada. Naglasio je i uočenu veliku anomaliju prema kojoj ugostitelji u sezoni unajmljuju kontejnere od samo 240 litara, iako je jasno da distribuiraju daleko više otpada. Stoga se naredne godine očekuju pojačane inspekcijske kontrole.


Labinska komuna
10.9.2019.