Sklopljeno partnerstvo između Ernst-Barlach gimnazije iz Unne i Srednje škole Mate Blažine Labin

Sklopljeno partnerstvo između Ernst-Barlach gimnazije iz Unne i Srednje škole Mate Blažine Labin

Gospodin Lars Hesse, kao dugogodišnji gost našeg kraja, veliki poznavatelj i ljubitelj kulture i povijesti Labina i Istre, izrazio je želju za sklapanjem partnerstva  s našom školom prije godinu dana,  kad je u gimnaziji bio profesor engleskog i njemačkog jezika, geografije i drame, a kada započinju pregovori između dviju škola, a u svrhu sklapanja partnerstva, što se upravo danas i ostvarilo na zadovoljstvo obiju škola.

Sastanak je održan 22. listopada 2019. u Srednjoj školi Mate Blažine Labin, u sastavu gospodina Čedomira Ružića, ravnatelja Srednje škole Mate Blažine Labin, gospodina Larsa Hessea, zamjenika ravnatelja Gimnazije Ernst-Barlach iz Unne (Republika Njemačka), profesorice Čede Perko, u svojstvu dugogodišnje voditeljice Globe programa u Školi te pedagoginje Jelene Blackham, bivše Globe učenice, te profesorice engleskog jezika Karle Golja Milevoj, kao voditeljice Aktiva stranih i klasičnih jezika, zaslužne za uspostavljanje prijateljstva.


Ono što je zajedničko za obje škole je činjenica da su obje škole članice Globe škola (znanstveno-obrazovnog programa), što će ujedno biti i temelj za pripremu zajedničkog EU projekta (Erasmus+). Osim navedenog, škole će međusobno surađivati na razne načine, poput stvaranja kontakata i suradnje učenika i nastavnika putem interneta, emaila i sl., kao i razmjena učenika i nastavnika, a u svrhu upoznavanja školskog sustava, kulture, jezika, te svakodnevnog života zemlje partnera.


Labinska komuna
25.10.2019.