U petak i subotu održava se dvodnevni seminar na temu "Osnove kulturnog i festivalskog menadžmenta"

U petak i subotu održava se dvodnevni seminar na temu "Osnove kulturnog i festivalskog menadžmenta"

U sklopu projekta izrade Strategije kreativnog i kulturnog razvitka grada Labina 2020-2030, Grad Labin organizira edukaciju-dvodnevni seminar za članove Konzorcija za izradu strategije i zainteresiranu javnost, s temom: Osnove kulturnog i festivalskog menadžmenta.

Seminar vodi dr.sc. Snježana Banović, redovita profesorica na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a održati će se u Gradskoj knjižnici Labin, 10. i 11. svibnja 2019. godine. Dati će pregled različitih znanja i alata koji se mogu koristiti u planiranju i svakodnevnom radu u području kulture i umjetnosti, s naglaskom na različite alate za analizu organizacija i okruženja, te različite primjere iz prakse.

Raspored edukacije

10.05. PETAK

16:00 - 20:00h

11.05. SUBOTA

10:00 - 18:00h

Polaznici će po završetku seminara primiti potvrdu o sudjelovanju. Snježana Banović redateljica i teatrologinja; autorica brojnih režija, stručnih i znanstvenih radova o kazalištu, kulturnoj politici, kazališnom menadžmentu i produkciji objavljenih u Hrvatskoj i inozemstvu te knjiga Država i njezino kazalište (2012.), Kazalište krize (2014.) i Službeni izlaz (2018.).

Redovito objavljuje kolumne o kulturnoj i kazališnoj politici i povijesti u tiskovinama i na portalima. Sudjelovala na brojnim festivalima, simpozijima i okruglim stolovima s temom kazalište, kazališna i festivalska produkcija, povijest kazališta i kulture i kulturna politika u Hrvatskoj i inozemstvu. Osnovno područje istraživanja su joj nacionalna kazališna i festivalska kultura te utjecaj politike na kazalište.

Obavljala niz umjetničkih i javnih funkcija, članica je brojnih udruga. Usavršavala se na stipendijama i edukacijama u inozemstvu (SAD, Velika Britanija, Francuska, Belgija, Njemačka). Redovita je profesorica na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek produkcije), gdje predaje od 2003. godine.


Elvis Uravić
8.5.2019.