U petak obiljetnica 176 godina od rođenja Giuseppine Martinuzzi

U petak obiljetnica 176 godina od rođenja Giuseppine Martinuzzi

U petak, 14. veljače 2020. s početkom u 18.00 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin, Grad Labin i Gradska knjižnica, glazbeno-poetskim programom Giuseppini Martinuzzi u čast obilježit će 176. godišnjicu rođenja revolucionarke, pjesnikinje i učiteljice Giuseppine Martinuzzi.

U čast slavnoj sugrađanki labinski srednjoškolci, okupljeni u Dramskoj radionici Srednje škole Mate Blažine FLACIUS i Filodramatskoj grupi ARCOBALENO njihove škole i Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" Labin pod vodstvom prof. Marine Lukež i prof. Ivana Miškulina, predstavit će se po prvi puta na talijanskom jeziku s nekoliko prizora iz poetsko-dramske igre Bajka o potonulim zvonima, labinskog književnika Daniela Načinovića.

S tom su se predstavom na hrvatskom jeziku naši talentirani i kreativni srednjoškolci uspješno predstavili na prošlogodišnjoj državnoj smotri LiDraNo pod vodstvom mentorice Amneris Ružić Fornažar.

Za poetski dio programa zaduženi su laureati literarnog natječaja Ca je ča 2019. Neda Milenkovski, Masimo Vladić i Željka Fonović. Glazbeni dio programa svojim će glasom obogatiti Ženski pjevački zbor NEO pod ravnanjem Nerine Ševrlice Bolfan, koji je prošle godine proslavio svoju 10 obljetnicu djelovanja. Program će moderirati Morin Hukić.


Labinska komuna
11.2.2020.