U srednjoj školi "Mate Blažina" održana radionice E-škole

U srednjoj školi "Mate Blažina" održana radionice E-škole

Prekjučer, 11. veljače 2020. pod vodstvom Eve Grujić, profesorice informatike Gimnazije Pula, za 33 nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja Srednje škole Mate Blažine održana je prva radionica u sklopu projekta e-Škole kako bi razumjeti svrhu i ključne aktivnosti projekta što se očekuje od e-Škole i programa obrazovanja koje nudi u idućih nekoliko godina.

Informiranje se provodi u svim školskim ustanovama u RH, a cilj je informirati odgojno-obrazovne djelatnike o programu obrazovanja koji će se provoditi u sklopu projekta e-Škole i koji će im omogućiti razvoj digitalnih kompetencija potrebnih za provedbu suvremene nastave i obrazovanje budućih digitalno kompetentnih učenika.

Ulaskom u CARNET-ov projekt „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)”, koji će se provoditi do 2022. godine, Srednja škola Mate Blažine Labina postaje konačno i e-Škola. Uskoro će se osigurati adekvatna infrastruktura, wi-fi pristup u svakom kutku matična zgrade i školske radioncie, potrebna oprema i sl. Sukladno  željama i interesima, odgojno-obrazovni djelatnici moći će pohađati brojne radionice, webinare i e-tečajeve, ali i samostalno učiti uz digitalne sadržaje.


Labinska komuna
13.2.2020.