Ulaze Makedonac, Puležan i Slovenac pijani u auto...čekaj, ovo nije vic?!

Ulaze Makedonac, Puležan i Slovenac pijani u auto...čekaj, ovo nije vic?!

FOTO: Ilustracija

U petak, 26. travnja oko 3,30 sati, rovinjska je policija u Carduccijevoj ulici, prilikom kontrole prometa zatekla 31-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, koji je  pod utjecajem alkohola od 1,64 promila, upravljao automobilom Opel, makedonske registarske oznake.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Vozač je u jutarnjim satima, 26. travnja doveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 4.700 kuna i zaštitnu mjeru zabrane korištenja vozačke dozvole u Republici Hrvatskoj u trajanju od mjesec dana.

Idućeg dana oko 21,15 sati, policijski službenici prometne pulske policije su u Keršovanijevoj ulici u Puli zaustavili 63-godišnjaka iz Pule koji je upravljao automobilom Mercedes, ogulinske registarske oznake. Kontrolom je utvrđeno da je vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,81 promila te je u  jednom trenutku započeo vožnju unazad i udario u parkirani automobil Volkswagen, njemačke registarske oznake, u vlasništvu 42-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina.

Pošto su okolnosti upućivale da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja, određen mu je smještaj u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola.

U nedjelju,  28. travnja oko  23,55 sati u Novigradskoj ulici u Umagu, umaški policijski službenici su zaustavili automobil Fiat, slovenske registarske oznake, kojim je upravljao 60-godišnji slovenski državljanin. Vozač se automobilom kretao iz smjera ulice Joakima Rakovca prema Novigradu, neprilagođenom brzinom kretanja te je u jednom trenutku vozio i po nogostupu.

Obavljenim alkotestiranjem, utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,95 promila. Zbog opasnosti da će nastaviti vožnju u 01,20 sati je uhićen, te će tijekom dana 29.04.2019. godine biti prepraćen  na sud.


Labinska komuna
29.4.2019.