Započinje preuređenje zgrade nekadašnjeg kina u Raši

Započinje preuređenje zgrade nekadašnjeg kina u Raši

Općina Raša i labinska tvrtka De Conte, nakon provedenog postupka javne nabave, potpisali su ugovor o izvođenju radova na obnovi i unutarnjem uređenju Centra za posjetitelje Arsia – druga faza. Vrijednost ugovora iznosi 1,87 milijuna kuna. Početak radova očekuje se idućeg tjedna.

Radi se o preuređenju nekadašnje kinodvorane na trgu, koja će postati višenamjenska, za kino i kazališne predstave, prezentacije, predavaonice. Prostor dvorane imat će mogućnost dijeljenja putem zavjesa u tri zasebna prostora, u kojima se neometano mogu paralelno odvijati razni sadržaji. Dvorana će u konačnici posjetiteljima nuditi inovativni multimedijalni prikaz povijesti Raše, njenog specifičnom urbanizma i arhitekture.

Projekt se nadovezuje na prošle godine realiziranu prvu fazu centra za posjetitelje – Kovarske kuće „Arsia“, kroz koju je predstavljen težak život rudara s maketom tipičnog rudarskog stana. Projekt Centar za posjetitelje Arsia – II. faza Općina Raša provodi uz financijsku pomoć Ministarstva turizma.


Labinska komuna
4.9.2019.